Babits Pincészet
Babits Pincészet

Povestea familiei datează încă de pe vremea lui Bela al IV-lea, din timpul coloniştilor italieni, mai apoi cunoscute sub numele de Stipula, aceştia dorind asimilarea viticulturii străvechi cu tehnologia modernă. Tradițiile viticulturii au fost date mai departe de la o generație la alta, a cărei continuitate continuă şi astăzi.

Respectând tradiţia, familia începe recoltarea în a doua jumătate a lunii octombrie, când strugurii sunt deja copţi de o vreme, astfel conținutul de fructooză a strugurilor este de 22-24 grade. Unele tipuri de struguri de pe dune sunt tratate separat până la îmbuteliere. Presarea acestora se face cu foarte mare grijă, mustul astfel provenit stând la baza vinurilor de înaltă calitate Babits. La baza caracterului distinctiv al vinurilor Tokaj stau pivniţele, pereții acestora fiind acoperite cu mucegai nobil (cenospodium cellare) şi nu în ultimul rând butoaiele de stejar. Aceste pivniţe vechi de sute de ani, menţin o temperatură constantă de 10-12 grade C.

  • Țara
  • Regiune
  • Podgorie
  • Soi
  • Culoare