Villa Vinea
Villa Vinea

Vinurile VILLA VINEA sunt rezultatul unui microclimat unic, seva unui pamant extraordinar, amplasat pe valea râului Tarnava Mica, una dintre cele mai vechi regiuni viticole ale Transilvaniei. Combinatia de soiuri plantate pe pantele cu expozitie predominant sudica, este unica. Vanturile vestice si nord-vestice favorizeaza reglarea ritmului vitei de vie, evaporand apa in exces provenita din roua diminetii, ceata sau precipitatii, ajutand, astfel, ca strugurii sa retina zaharuri, aciditate tipica si arome specifice acestui terroir.
Povestea a inceput in jurul anului 2001, cand Heiner Oberrauch a descoperit aici, in inima Transilvaniei, acest loc plin de promisiuni. Dorinta lui a fost de a crea vinuri unice, cu mult caracter, de neuitat pentru toti cei ce urmau sa le deguste. Solurile au fost cartate, studiate, iar profilul lor geologic a aratat sedimente formate, cu precadere, din argila, minerale si cantitati de apa ideale pentru ce avea el in minte.
In cursul urmatorilor ani, 32 de hectare au fost plantate cu soiuri nobile locale, Feteasca Alba, Feteasca Regala si Feteasca Neagra, alaturi de soiuri clasice, Sauvignon Blanc, Riesling de Rhin, Gewurztraminer, Muscat Ottonel, Pinot Noir si Merlot. Mai tarziu, un soi alb, de origine germana, Kerner si unul rosu, de origine austriaca, Zweigelt, au fost adaugate la soiurile déjà plantate. Vinurile rezultate din aceste soiuri sunt doua dintre vinurile preferate ale lui Heiner, de acasa, din Tirolul italian.

  • Țara
  • Regiune
  • Podgorie
  • Soi
  • Culoare
 

Rubin

85 RON