Transilvania
Transilvania

Transilvania este una dintre regiunile viticole importante ale Romaniei si beneficiaza de cea mai buna cotatie europeana acordata podgoriilor din tara noastra. Renumele zonei nu este dat de suprafetele extinse ale plantatiilor, ci de calitatea exceptionala a vinurilor. In interiorul arcului carpatic, cultura vitei-de-vie ocupa arii restranse, bine delimitate, insa recoltele sunt generoase si foarte diverse. In podgoriile Transilvaniei se cultiva indeosebi soiuri albe din care se produc vinuri superioare, aromate, fine, cu nuante originale. Licorile cele mai apreciate ale acestei regiuni sunt Rieslingul de Rhin, Furmintul si Traminerul roz.

Transilvania pastreaza vestigiile vechilor podgorii dacice. Poti afla povestea fascinanta a acestei traditii adanc inradacinate in cultura poporului roman daca vizitezi cramele din preajma viilor. Parfumurile seducatoare, linistea locurilor si peisajele pitoresti formeaza cadrul perfect pentru savurarea licorilor.

  • Țara
  • Regiune
  • Podgorie
  • Soi
  • Culoare
 

Rubin

85 RON