Oltenia
Oltenia

In Oltenia, cultivarea vitei de vie si producerea vinului sunt indeletniciri cu traditie. Dealurile si colinele subcarpatice beneficiaza din plin de caldura si lumina, favorizand recoltele bogate, de foarte buna calitate. In podgoriile Olteniei se cultiva in principal soiurile autohtone: Feteasca Neagra, Feteasca Regala, Neagra de Dragasani, Novac, Tamaioasa romaneasca, Cramposie. Dintre licorile provenite din aceasta regiune se remarca vinurile rosii, tonice, corpolente, cu nuante vii si buchete echilibrate. Din crame nu lipsesc nici vinurile albe si roze de calitate superioara, puternic aromate.

Casele boieresti si conacele din preajma viilor sunt locurile perfecte pentru a te delecta cu parfumul si aroma vinurilor romanesti. Perfect integrate in peisajul pitoresc al zonei, podgoriile si pivnitele iti dezvaluie fascinantul proces al obtinerii vinului.

  • Țara
  • Regiune
  • Podgorie
  • Soi
  • Culoare