Angelo Gaja
Angelo Gaja

Povestea cramei Angelo Gaja poate fi derulată înapoi până la scopul său inițial: acela de a produce vinuri originale, cu un simț al apartenenței care reflectă tradiția și cultura celor care le-au creat. Această filosofie a inspirat cinci generații de producători de vin fără cusur. Totul a început acum mai bine de 150 de ani, când Giovanni Gaja a deschis un mic restaurant în Barbaresco, făcând vin care să vină în completarea mâncării pe care o servea. În 1859, a fondat Crama Gaja, producând unele dintre primele vinuri din Piemont care aveau să fie îmbuteliate și vândute în afara regiunii. De atunci, crama a fost modelată de fiecare generație prin mâinile căreia a trecut, în special de Angelo Gaja. Sub îndrumarea lui Angelo, soiul autohton Nebbiolo a devenit un soi de renume mondial. Astăzi, Angelo Gaja, alături de Guido Rivella, enologul său încă din 1970, și fiica sa, Gaia, duce mai departe moștenirea pe care a primit-o. Cu scopul de a materializa pe deplin viziunea lor, toate vinurile Gaja sunt produse exclusiv din struguri crescuți pe podgorii aflate în proprietatea familiei, fiind incluse aici și cele 101 hectare din zonele Barbaresco și Barolo din Piemont, precum și moșiile din Pieve Santa Restituta (Montalcino) și Ca’Marcanda (Bolgheri).

  • Țara
  • Regiune
  • Podgorie
  • Soi
  • Culoare